Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

Betyg (1-5):
3.13 (197 betyg)

Redig middag med rostade rotsaker och fläskkarré med sting.

Tillagningstid: 2 timme
Ugnstemperatur:150-250º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 800 g hel fläskkarré utan ben
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten, till skyn
  • Rostad rotfruktssallad:
  • 3 skalade morötter, i bitar
  • 3 skalade palsternackor, i bitar
  • 3 skalade potatisar, i klyftor
  • 0.25 skalad rotselleri, i bitar
  • 250 g cocktailtomater, i halvor
  • 1 rödlök, i smala klyftor
  • Vinägrett:
  • 1 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl persilja, klippt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.
  2. Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.

Rostad rotfruktssallad

  1. Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.
  2. Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-29

Hej Bo! Tack för din kommentar, vi tar med oss det till våra receptmakare. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Bo

2019-04-28

Vore bra om chili och vitlök kunde anges i mått istället för antal. I bland köper jag färdig hackad fryst chili.. Storleken på både chili och vitlök varierar också. Så t ex 1 tsk finhackad vitlök.

Anders

2017-08-28

Mycket gott, som sagt av flera tidigare kommentatorer. Men ett gott rödvin var bortkastat till den asieninspirerade kryddningen. Ett halvsött vitt vin hade kanske fungerat, likaså öl.

R

2016-03-15

Riktigt gott. Ingen smak som tar överhanden. Räkna med att tiden i ugnen blir längre än receptet anger. För mig tog det ca 1 tim 40 min och då körde jag på högre temperatur än angivet.

Andreas

2015-12-11

Hur länge ska köttet vara inne i ugnen ungefär?

Kristina

2015-04-12

Så goood sås det blev!

Sara

2015-01-09

Fantastiskt!

Rufus

2013-10-04

Sarah/ Ja längre än 1 timme såklart eftersom biten va mer än 800 gram (1.3)och säkert kylskåpskall = 3 tim

Åsa

2013-01-26

Dela upp köttet i mindre stycken, så det går snabbare. Så blir det mer kött med god yta. Strimla köttet när det är klar och ät med pitabröd, sallad, tomat, vårlök. Koka upp det som är kvar av marinaden med lite redning och använd som sås - eller ta lite yogurth. Vansinnigt gott!

Sonny

2012-11-18

Jag brukar kött på bit ligga framme en halvdag innan jag förbereder det för ugnen. Då tar det inte så lång tid.

sarah

2012-11-04

Vi hade en bit kött på närmre 1,3kg.. tog drygt 3h i ugnen att tilllaga.. Så lång över 1h som angivet

Britta/Webbredaktionen

2012-08-14

Jag har ökat tiden i ugn i receptet, men håll koll på innertemperaturen.

Ingrid

2012-04-12

Såå gott! Jag kan verkligen rekommendera detta recept.

Majsan

2012-03-16

Det tog betydligt mer än en timme att laga...

Britta/Webbredaktionen

2012-03-16

Tidsangivelsen för hela rätten står högst upp, så det tar ca 1 timme.

Gisela

2012-03-15

Saknar tidsangivelse på hur lång tid det tar ungefär tills köttet är färdigt?

Liknande recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Entrecôte gangnam style

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g hel fläskkarré utan ben
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten, till skyn
  • Rostad rotfruktssallad:
  • 3 skalade morötter, i bitar
  • 3 skalade palsternackor, i bitar
  • 3 skalade potatisar, i klyftor
  • 0.25 skalad rotselleri, i bitar
  • 250 g cocktailtomater, i halvor
  • 1 rödlök, i smala klyftor
  • Vinägrett:
  • 1 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl persilja, klippt

Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

Betyg (1-5):
3.13 (197 betyg)

Redig middag med rostade rotsaker och fläskkarré med sting.

Tillagningstid: 2 timme
Ugnstemperatur:150-250º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.
  2. Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.

Rostad rotfruktssallad

  1. Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.
  2. Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-29

Hej Bo! Tack för din kommentar, vi tar med oss det till våra receptmakare. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Bo

2019-04-28

Vore bra om chili och vitlök kunde anges i mått istället för antal. I bland köper jag färdig hackad fryst chili.. Storleken på både chili och vitlök varierar också. Så t ex 1 tsk finhackad vitlök.

Anders

2017-08-28

Mycket gott, som sagt av flera tidigare kommentatorer. Men ett gott rödvin var bortkastat till den asieninspirerade kryddningen. Ett halvsött vitt vin hade kanske fungerat, likaså öl.

R

2016-03-15

Riktigt gott. Ingen smak som tar överhanden. Räkna med att tiden i ugnen blir längre än receptet anger. För mig tog det ca 1 tim 40 min och då körde jag på högre temperatur än angivet.

Andreas

2015-12-11

Hur länge ska köttet vara inne i ugnen ungefär?

Kristina

2015-04-12

Så goood sås det blev!

Sara

2015-01-09

Fantastiskt!

Rufus

2013-10-04

Sarah/ Ja längre än 1 timme såklart eftersom biten va mer än 800 gram (1.3)och säkert kylskåpskall = 3 tim

Åsa

2013-01-26

Dela upp köttet i mindre stycken, så det går snabbare. Så blir det mer kött med god yta. Strimla köttet när det är klar och ät med pitabröd, sallad, tomat, vårlök. Koka upp det som är kvar av marinaden med lite redning och använd som sås - eller ta lite yogurth. Vansinnigt gott!

Sonny

2012-11-18

Jag brukar kött på bit ligga framme en halvdag innan jag förbereder det för ugnen. Då tar det inte så lång tid.

sarah

2012-11-04

Vi hade en bit kött på närmre 1,3kg.. tog drygt 3h i ugnen att tilllaga.. Så lång över 1h som angivet

Britta/Webbredaktionen

2012-08-14

Jag har ökat tiden i ugn i receptet, men håll koll på innertemperaturen.

Ingrid

2012-04-12

Såå gott! Jag kan verkligen rekommendera detta recept.

Majsan

2012-03-16

Det tog betydligt mer än en timme att laga...

Britta/Webbredaktionen

2012-03-16

Tidsangivelsen för hela rätten står högst upp, så det tar ca 1 timme.

Gisela

2012-03-15

Saknar tidsangivelse på hur lång tid det tar ungefär tills köttet är färdigt?

Liknande recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Entrecôte gangnam style

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies