Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

Betyg (1-5):
3.24 (82 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk röksalt
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 2 fänkål
  • 1 röd eller gul knipplök med blasten borttagen
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 0.5 klyftad citron
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie. Strö över salt, chili och ringla över honung. Vik ihop folien till ett paket. Dela fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen i stora bitar. Lägg fänkål, lök, selleri, citron och vitlök på en annan bit aluminiumfolie.
  2. Ringla över olja och salta. Vik ihop folien till ett paket. Grilla paketen i cirka 10 minuter.

Servering

Servera laxen med grönsakerna, gärna med aioli smaksatt med citron, eller matyoghurt smaksatt med örter och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2011-11-29

Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(5)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxtaco

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk röksalt
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 2 fänkål
  • 1 röd eller gul knipplök med blasten borttagen
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 0.5 klyftad citron
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

Betyg (1-5):
3.24 (82 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie. Strö över salt, chili och ringla över honung. Vik ihop folien till ett paket. Dela fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen i stora bitar. Lägg fänkål, lök, selleri, citron och vitlök på en annan bit aluminiumfolie.
  2. Ringla över olja och salta. Vik ihop folien till ett paket. Grilla paketen i cirka 10 minuter.

Servering

Servera laxen med grönsakerna, gärna med aioli smaksatt med citron, eller matyoghurt smaksatt med örter och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2011-11-29

Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(5)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxtaco

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies