För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Havskräftor i ugn

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Ugnsbakade havskräftor med ett smakrikt täcke av vitlök, dijon, persilja och dragon. Goda att servera med baguett, citronklyftor och vitt vin.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g kokta havskräftor
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk dragon

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till örtsmöret.
  2. Lägg kräftorna med ryggen upp och stjärten utsträckt och klyv dem från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäcken som sitter bakom ögonen och den mörka tarmen längs stjärten. Knäck försiktigt klorna. Lägg kräfthalvorna med skalet ner på en plåt eller ett ugnssäkert fat och klicka över örtsmöret. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter.

Servering

Servera med grova baguetter, citronklyftor och vitt vin.

Tips

Klyv havskräftorna som ovan och servera dem på "medelhavs"-vis med smält smör eller varm olivolja och pressad citron. Färsk dragon går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta kräftor

(57)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 240 g kokta havskräftor
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk dragon

Havskräftor i ugn

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Ugnsbakade havskräftor med ett smakrikt täcke av vitlök, dijon, persilja och dragon. Goda att servera med baguett, citronklyftor och vitt vin.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till örtsmöret.
  2. Lägg kräftorna med ryggen upp och stjärten utsträckt och klyv dem från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäcken som sitter bakom ögonen och den mörka tarmen längs stjärten. Knäck försiktigt klorna. Lägg kräfthalvorna med skalet ner på en plåt eller ett ugnssäkert fat och klicka över örtsmöret. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter.

Servering

Servera med grova baguetter, citronklyftor och vitt vin.

Tips

Klyv havskräftorna som ovan och servera dem på "medelhavs"-vis med smält smör eller varm olivolja och pressad citron. Färsk dragon går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta kräftor

(57)