Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Havreflarnen är lika goda som enkla att göra. Med fyllningen och bären blir kakan som en liten dessert. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör ner alla torra ingredienser i smöret och blanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Frasvåfflor

(123)

Hemavans äppelkaka

(151)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Havreflarnen är lika goda som enkla att göra. Med fyllningen och bären blir kakan som en liten dessert. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör ner alla torra ingredienser i smöret och blanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Frasvåfflor

(123)

Hemavans äppelkaka

(151)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies