Havreflarn med äpple och kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (14 betyg)

Dubbla havreflarn med fyllning av färskost, honung och kanel, toppat med en tunn skiva äpple. Drömkakorna på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Annas pepparkakor

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläderbål med grape och jordgubbe

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Iste

Betyg
Betyg
(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Havreflarn med äpple och kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (14 betyg)

Dubbla havreflarn med fyllning av färskost, honung och kanel, toppat med en tunn skiva äpple. Drömkakorna på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Annas pepparkakor

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläderbål med grape och jordgubbe

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Iste

Betyg
Betyg
(18)