För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hasselnötsformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg, endast gula
  • 2 skalade och tunt skivade syrliga äpplen
  • 1 msk malen kanel, efter smak
  • 400 g nougat
  • 200 g hasselnöt
  • 50 g mörk choklad
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och fett, gärna i matberedare. Arbeta hastigt ihop till en deg med hjälp av äggulan. Forma en tjock rulle och lägg i kylen ca 30 minuter.
  2. Skiva degen och tryck ut den i mazarinformar. Lägg några äppelskivor i varje form och strö på kanel. Skär nougaten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ovanpå kaneläpplena.
  3. Rosta nötkärnorna hastigt i torr het stekpanna. Gnid kärnorna i en grov handduk för att få bort de tunna skalen. Peta ner nötkärnorna i nougaten.
  4. Grädda formarna ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna helt. Smält chokladen och ringla den över nötter och nougat. Pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Banoffee-paj

(87)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(39)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg, endast gula
  • 2 skalade och tunt skivade syrliga äpplen
  • 1 msk malen kanel, efter smak
  • 400 g nougat
  • 200 g hasselnöt
  • 50 g mörk choklad
  • 1.5 msk florsocker

Hasselnötsformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och fett, gärna i matberedare. Arbeta hastigt ihop till en deg med hjälp av äggulan. Forma en tjock rulle och lägg i kylen ca 30 minuter.
  2. Skiva degen och tryck ut den i mazarinformar. Lägg några äppelskivor i varje form och strö på kanel. Skär nougaten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ovanpå kaneläpplena.
  3. Rosta nötkärnorna hastigt i torr het stekpanna. Gnid kärnorna i en grov handduk för att få bort de tunna skalen. Peta ner nötkärnorna i nougaten.
  4. Grädda formarna ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna helt. Smält chokladen och ringla den över nötter och nougat. Pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Banoffee-paj

(87)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(39)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)