Hasselnötsformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg, endast gula
  • 2 skalade och tunt skivade syrliga äpplen
  • 1 msk malen kanel, efter smak
  • 400 g nougat
  • 200 g hasselnöt
  • 50 g mörk choklad
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och fett, gärna i matberedare. Arbeta hastigt ihop till en deg med hjälp av äggulan. Forma en tjock rulle och lägg i kylen ca 30 minuter.
  2. Skiva degen och tryck ut den i mazarinformar. Lägg några äppelskivor i varje form och strö på kanel. Skär nougaten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ovanpå kaneläpplena.
  3. Rosta nötkärnorna hastigt i torr het stekpanna. Gnid kärnorna i en grov handduk för att få bort de tunna skalen. Peta ner nötkärnorna i nougaten.
  4. Grädda formarna ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna helt. Smält chokladen och ringla den över nötter och nougat. Pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg, endast gula
  • 2 skalade och tunt skivade syrliga äpplen
  • 1 msk malen kanel, efter smak
  • 400 g nougat
  • 200 g hasselnöt
  • 50 g mörk choklad
  • 1.5 msk florsocker

Hasselnötsformar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och fett, gärna i matberedare. Arbeta hastigt ihop till en deg med hjälp av äggulan. Forma en tjock rulle och lägg i kylen ca 30 minuter.
  2. Skiva degen och tryck ut den i mazarinformar. Lägg några äppelskivor i varje form och strö på kanel. Skär nougaten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ovanpå kaneläpplena.
  3. Rosta nötkärnorna hastigt i torr het stekpanna. Gnid kärnorna i en grov handduk för att få bort de tunna skalen. Peta ner nötkärnorna i nougaten.
  4. Grädda formarna ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna helt. Smält chokladen och ringla den över nötter och nougat. Pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies