Härlig färskoströra av yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hemlagad färskost är toppen att ha på en buffé. Den passar till rostat lantbröd, matiga sallader, till grillat, till ugnsrostade grönsaker och mycket mer. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 10 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 liter yoghurt 10%
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl fint hackad färsk persilja
  • 0.5 dl fint hackad färsk gräslök
  • 0.5 dl fint hackad färsk timjan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter (alternativt ta en saftsilduk) och låt rinna av i en bunke i kylen under natten eller minst 6 timmar.
  2. Blanda yoghurten med salladslök, örter, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylen någon timme före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Löjrom med tillbehör

(0)

Grillad coleslaw

(7)

Klassik laxburgare

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 liter yoghurt 10%
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl fint hackad färsk persilja
  • 0.5 dl fint hackad färsk gräslök
  • 0.5 dl fint hackad färsk timjan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Härlig färskoströra av yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hemlagad färskost är toppen att ha på en buffé. Den passar till rostat lantbröd, matiga sallader, till grillat, till ugnsrostade grönsaker och mycket mer. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 10 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter (alternativt ta en saftsilduk) och låt rinna av i en bunke i kylen under natten eller minst 6 timmar.
  2. Blanda yoghurten med salladslök, örter, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylen någon timme före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Löjrom med tillbehör

(0)

Grillad coleslaw

(7)

Klassik laxburgare

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies