Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Hamburgare på högrev med tryffelaioli
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.