Hamburgare med coleslaw och avokado
  • Tid 30 min

Hamburgare med coleslaw och avokado

3.52 (25 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs eller
  • nötfärs (12%)
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mald spiskummin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 grovt lantbröd, 2 skivor/portion
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 1 skivad avokado
  • 180 g sallad, t ex romansallad, ca 2 blad/portion
  • 2 skivad tomater
Coleslaw:
  • 75 g morot, i tunna strimlor
  • 0.5 liter vitkål, i tunna strimlor
  • 0.5 dl matyoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm socker
  • 0.5 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Forma 8 små biffar av färsen, salta och krydda. Stek dem i fettet 2-3 minuter per sida.

  2. 2

    Rosta eller grilla brödskivorna och dela dem. Servera biffarna mellan 2 brödskivor med lök, grönsaker och coleslaw.

Coleslaw

  1. 1

    Blanda alla ingredienser och låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Coleslaw och vitkålssallad är gott till det mesta och är därför ett perfekt tillbehör. Klarar sig dessutom en vecka i kylen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar