Hamburgare med coleslaw och avokado

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 400 g lammfärs eller
  • nötfärs (12%)
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mald spiskummin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 grovt lantbröd, 2 skivor/portion
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 1 skivad avokado
  • 180 g sallad, t ex romansallad, ca 2 blad/portion
  • 2 skivad tomater
  • Coleslaw:
  • 75 g morot, i tunna strimlor
  • 0.5 liter vitkål, i tunna strimlor
  • 0.5 dl matyoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm socker
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Forma 8 små biffar av färsen, salta och krydda. Stek dem i fettet 2-3 minuter per sida.
  2. Rosta eller grilla brödskivorna och dela dem. Servera biffarna mellan 2 brödskivor med lök, grönsaker och coleslaw.

Coleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen.

Tips

Coleslaw och vitkålssallad är gott till det mesta och är därför ett perfekt tillbehör. Klarar sig dessutom en vecka i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g lammfärs eller
  • nötfärs (12%)
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mald spiskummin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 grovt lantbröd, 2 skivor/portion
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 1 skivad avokado
  • 180 g sallad, t ex romansallad, ca 2 blad/portion
  • 2 skivad tomater
  • Coleslaw:
  • 75 g morot, i tunna strimlor
  • 0.5 liter vitkål, i tunna strimlor
  • 0.5 dl matyoghurt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm socker
  • 0.5 krm svartpeppar

Hamburgare med coleslaw och avokado

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Forma 8 små biffar av färsen, salta och krydda. Stek dem i fettet 2-3 minuter per sida.
  2. Rosta eller grilla brödskivorna och dela dem. Servera biffarna mellan 2 brödskivor med lök, grönsaker och coleslaw.

Coleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen.

Tips

Coleslaw och vitkålssallad är gott till det mesta och är därför ett perfekt tillbehör. Klarar sig dessutom en vecka i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies