
Halloumiburgare
Betyg (1-5):
Smakrik burgare med halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 hamburgerbröd
- 400 g halloumiburgare eller liknande
- 0.5 dl ev maizena eller potatismjöl
- 1 kruka krispsallad
- Picklade grönsaker
- 2 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 0.5 gurka, tunt skivad
- 0.5 rödlök, tunt skivad
- 1 färsk jalapeño, tunt skivad
- 1 avokado
- Dressing
- 2 dl majonnäs
- 3 msk japansk soja
Gör så här
- Rör vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños. Skär avokadon i skivor och lägg varsamt ner i lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
- Om du väljer att fritera: hetta upp olja till 180° och vänd halloumiburgarna i Maizena. (Filip använde 2 skivor till varje burgare.) Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Eller stek dem i olja i het panna utan panering.
- Stek eller rosta bröden och fyll med sallad, burgare, picklade grönsaker och dressing.
Tips

Det finns nu flera halloumiliknande ostar, som halloum och grillost.
Liknande recept
Halloumiburgare
Betyg (1-5):
Smakrik burgare med halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños. Skär avokadon i skivor och lägg varsamt ner i lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
- Om du väljer att fritera: hetta upp olja till 180° och vänd halloumiburgarna i Maizena. (Filip använde 2 skivor till varje burgare.) Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Eller stek dem i olja i het panna utan panering.
- Stek eller rosta bröden och fyll med sallad, burgare, picklade grönsaker och dressing.
Tips

Det finns nu flera halloumiliknande ostar, som halloum och grillost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-05
Jättegoda! Denna ska vi göra igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2020-04-05
Jättegoda! Denna ska vi göra igen.