Hallonfyllda pannkakor
  • Tid 30 min

Hallonfyllda pannkakor

3.7 (23 betyg)

en röra med söta bär ochcottage cheese är en god variant på fyllning till pannkakan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 stycken
Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
Hallonfyllning:
  • 200 g frysta hallon
  • 500 g naturell cottage cheese, kvarg, kesella eller turkisk yoghurt
  • 0.5 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.

Hallonfyllning

  1. 1

    Halvtina hallonen. Låt cottage cheese rinna av i en sil ca. 15 minuter. Blanda cottage cheese, 2/3 av hallonen och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Amanda

    Nja. Sådär.

  • magdolna magnusson

    Jätte GODA. Rekommenderas Varmt!!!

  • Tiina

    Mumsfilibabba!!

  • halala

    Det har gjort va gött Tackar era

Visa fler