Hallon- och apelsinsemifreddo

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Gör din egen semifreddo och smaksätt den med nötter, hallon och apelsin.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i frysen
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl mixade hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 1 msk olja till formen
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 dl frysta, lätt tinade hallon
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • Till servering:
  • färska bär

Gör så här

  1. Blanda 2,5 deciliter hasselnötter med florsockret. <br>Dela äggvitor och gulor och vispa vitorna hårt. Vänd försiktigt ned nötblandningen.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av en springform, 28 centimeter, med löstagbar kant. Pensla pappret med lite olja. Bred ut nötmarängmassan i formen. Strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen tills kakan hårdnat och fått färg, 12-15 minuter.
  3. Ta kakan ur formen och dela den försiktigt i 2 bottnar med en kniv. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa äggulorna och sockret pösigt i en annan skål. Smält gelatinet enligt anvisning på förpackningen och vispa ner i äggblandningen. Blanda ner hallon, apelsinskal och -saft. Vänd försiktigt ned grädden.
  2. Lägg en nötbotten i formen igen med smörpapper i botten. Bred över fyllningen och lägg på den andra botten. Ställ i frysen minst 2 timmar. Låt tina 10-15 minuter innan servering.

Servering

Servera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Hermansson

2013-12-27

Det här receptet innehåller gelatin och är alltså inte vegetariskt!

Stefan i Halmstad

2012-12-30

Omöjligt dela bottnen. Hur många grader? God men gör botten i två omgångar menar jag.

Katrin

2012-12-29

Helt värdelös faktiskt! Extremt svårt att dela nötmarängbotten på två bottnar. Det översta lagret sprack direkt när den stelnat något och när man försökte lyfta över botten förstördes allt. Slutade med att jag enbart kunde använda botten och fick skippa själva locket och dekorera med bär. Blev väl OK. Saknade även ungstemperatur i receptet.

Dissapointed

2012-05-18

Den hårdnar ju inte i ugnen, hade den inne nästan 20min...

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

(8)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Citron- och vallmosockerkaka

(10)

Smoothie med mango

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl mixade hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 1 msk olja till formen
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 dl frysta, lätt tinade hallon
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • Till servering:
  • färska bär

Hallon- och apelsinsemifreddo

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Gör din egen semifreddo och smaksätt den med nötter, hallon och apelsin.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i frysen
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda 2,5 deciliter hasselnötter med florsockret. <br>Dela äggvitor och gulor och vispa vitorna hårt. Vänd försiktigt ned nötblandningen.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av en springform, 28 centimeter, med löstagbar kant. Pensla pappret med lite olja. Bred ut nötmarängmassan i formen. Strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen tills kakan hårdnat och fått färg, 12-15 minuter.
  3. Ta kakan ur formen och dela den försiktigt i 2 bottnar med en kniv. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa äggulorna och sockret pösigt i en annan skål. Smält gelatinet enligt anvisning på förpackningen och vispa ner i äggblandningen. Blanda ner hallon, apelsinskal och -saft. Vänd försiktigt ned grädden.
  2. Lägg en nötbotten i formen igen med smörpapper i botten. Bred över fyllningen och lägg på den andra botten. Ställ i frysen minst 2 timmar. Låt tina 10-15 minuter innan servering.

Servering

Servera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Hermansson

2013-12-27

Det här receptet innehåller gelatin och är alltså inte vegetariskt!

Stefan i Halmstad

2012-12-30

Omöjligt dela bottnen. Hur många grader? God men gör botten i två omgångar menar jag.

Katrin

2012-12-29

Helt värdelös faktiskt! Extremt svårt att dela nötmarängbotten på två bottnar. Det översta lagret sprack direkt när den stelnat något och när man försökte lyfta över botten förstördes allt. Slutade med att jag enbart kunde använda botten och fick skippa själva locket och dekorera med bär. Blev väl OK. Saknade även ungstemperatur i receptet.

Dissapointed

2012-05-18

Den hårdnar ju inte i ugnen, hade den inne nästan 20min...

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

(8)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Vit chokladtryffel

(37)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Citron- och vallmosockerkaka

(10)

Smoothie med mango

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies