Gyllene havrepannkakor
  • Tid 25 min

Gyllene havrepannkakor

4.04 (23 betyg)

Morötterna ger pannkakorna lite sötma och en härligt gyllengul färg. Grönsaksstavar till ger vitaminer och tugg!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 5.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 morötter (ca 140 g)
  • olja att steka i
Till servering
  • färska bär eller sylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt till en smet. Skala och riv morötterna fint. Rör ner i smeten. Mixa smeten slät med en stavmixer.

  2. 2

    Stek pannkakorna i ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem, så håller de ihop prima.

  3. 3

    Servera med färska bär eller sylt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bästa tricket för en fin första pannkaka är att låta pannan bli riktigt varm innan smeten hälls i.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Arja

    Det är ju torsdag idag, så vi unnade oss dessa pannkakor som efterrätt till ärtsoppan. Gott med egenkokt äppelmos med kanel till. Enkel recept med god resultat.

  • Hilda

    Pannkakorna håller ihop finfint om man rör ner äggen efter att ha mixat mjölk, gryn, mjöl, salt och morötter!

  • Kerstin

    Du som inte fick dem att hålla ihop, kunde det vara att du inte finrivit morötterna?

  • Sara

    Mycket goda pannkakor!

Visa fler