Gustavs Janssons frestelse
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Gustavs Janssons frestelse

3.14 (7 betyg)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala potatis och lök.

  2. 2

    Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.

  3. 3

    Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

  4. 4

    Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar