För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gustavs Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Sill- eller laxmunsbitar

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(1)

Taramosalata med potatis

(0)

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Gustavs Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Sill- eller laxmunsbitar

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(1)

Taramosalata med potatis

(0)

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

(0)