Gustavs Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis - Coop

(6)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Inkokt lax med dillmajonnäs - Coop

(0)

Potatisplättar med sill och rödlök - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör

Gustavs Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis - Coop

(6)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Inkokt lax med dillmajonnäs - Coop

(0)

Potatisplättar med sill och rödlök - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies