Gulaschsoppa med aubergine

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 400 g aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrö
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • Surkålsslaw
  • 200 g surkål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl russin
  • salt

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar. Finhacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull.
  2. Stek auberginen till fin färg. Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kumminfrön.
  3. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen.Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.
  4. Servera med en klick crème fraiche och surkålscoleslaw.

Surkålsslaw

  1. Blanda surkål med rivna morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-01-25

Mycket god soppa och coleslaw med surkål var verkligen super. Undrar varför det står ris till servering?

Åsa

2016-11-23

Jättegod, känns som ett mellanting mellan soppa och gryta. Rejäl smak av kummin som lyfts av chilin. Gött!

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Ljummen primörsallad med krämig dressing

(6)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Pumpapaj

(13)

Pizza med blomkål

(12)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(13)

Vegopiroger

(8)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 400 g aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrö
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • Surkålsslaw
  • 200 g surkål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl russin
  • salt

Gulaschsoppa med aubergine

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar. Finhacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull.
  2. Stek auberginen till fin färg. Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kumminfrön.
  3. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen.Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.
  4. Servera med en klick crème fraiche och surkålscoleslaw.

Surkålsslaw

  1. Blanda surkål med rivna morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-01-25

Mycket god soppa och coleslaw med surkål var verkligen super. Undrar varför det står ris till servering?

Åsa

2016-11-23

Jättegod, känns som ett mellanting mellan soppa och gryta. Rejäl smak av kummin som lyfts av chilin. Gött!

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Ljummen primörsallad med krämig dressing

(6)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Pumpapaj

(13)

Pizza med blomkål

(12)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(13)

Vegopiroger

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies