Gulasch på fläsk med surkål

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim kokning
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 800 g benfri fläskkarré i bit
  • 3 strimlade rödlökar
  • 4 strimlade röda paprikor
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk stötta kumminfrön
  • 1 msk torkad timjan
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 burk grillade hela paprikor (480 g)
  • 1 strimlad röd chili
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Örthack:
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 tsk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl grovhackade blandade örter, t ex timjan, mejram och oregano
  • Till servering:
  • surkål
  • kokt potatis
  • ev gräddfil eller lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek lök och paprika i omgångar i hälften av oljan tills de fått fin färg. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn köttet runt om i resten av oljan i samma panna. Gnid in köttet med kryddor och vitlök. Lägg köttet ovanpå paprikan och löken. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll skyn i grytan. Häll av de inlagda paprikorna och skär dem i grova bitar. Tillsätt dem, chili, citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda under tättslutande lock ca 3 tim. Vänd köttet efter halva tiden. Späd ev med lite vatten.
  3. Köttet är klart när det går att dra sönder med en gaffel. Dra isär allt kött och smaka av grytan med lite mer salt.
  4. Värm surkål enl anvisning på burken. Vänd ihop örthacket, toppa grytan med det. Servera gulaschen med surkål, potatis och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2015-03-17

Skippa burken med paprika och försök skapa mer umami smaker (köttsmaker) kanske med en köttbuljong. Köttet blev fantastisk gott och mört med med all paprika, inlagd paprika OCH surkål blev det alldeles för surt. Nästa gång ska jag alltså göra vissa ändringar, därför får det bara 2/5 stjärnor från mig trots att det i övrigt var ett gediget, mört och omtyckt recept.

Jenny

2015-01-17

Supergod gulaschgryta som kräver minimal insats😄

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 800 g benfri fläskkarré i bit
  • 3 strimlade rödlökar
  • 4 strimlade röda paprikor
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk stötta kumminfrön
  • 1 msk torkad timjan
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 burk grillade hela paprikor (480 g)
  • 1 strimlad röd chili
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Örthack:
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 tsk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl grovhackade blandade örter, t ex timjan, mejram och oregano
  • Till servering:
  • surkål
  • kokt potatis
  • ev gräddfil eller lätt crème fraiche

Gulasch på fläsk med surkål

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim kokning
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek lök och paprika i omgångar i hälften av oljan tills de fått fin färg. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn köttet runt om i resten av oljan i samma panna. Gnid in köttet med kryddor och vitlök. Lägg köttet ovanpå paprikan och löken. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll skyn i grytan. Häll av de inlagda paprikorna och skär dem i grova bitar. Tillsätt dem, chili, citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda under tättslutande lock ca 3 tim. Vänd köttet efter halva tiden. Späd ev med lite vatten.
  3. Köttet är klart när det går att dra sönder med en gaffel. Dra isär allt kött och smaka av grytan med lite mer salt.
  4. Värm surkål enl anvisning på burken. Vänd ihop örthacket, toppa grytan med det. Servera gulaschen med surkål, potatis och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2015-03-17

Skippa burken med paprika och försök skapa mer umami smaker (köttsmaker) kanske med en köttbuljong. Köttet blev fantastisk gott och mört med med all paprika, inlagd paprika OCH surkål blev det alldeles för surt. Nästa gång ska jag alltså göra vissa ändringar, därför får det bara 2/5 stjärnor från mig trots att det i övrigt var ett gediget, mört och omtyckt recept.

Jenny

2015-01-17

Supergod gulaschgryta som kräver minimal insats😄

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies