Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin
  • Tid 45 min

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

4 (17 betyg)

En gryta med kontrasterande smaker som gör sig väldigt bra ihop.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

6 portioner
  • 1.25 kg vildsvinskarré
  • 3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 9 dl köttbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 6 lagerblad
  • 4 msk timjan i kvist
  • 10 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar i skivor
  • 1 dl skållade cashewnötter eller sötmandel
  • 150 g delade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 3 msk majsena (+0,5 dl vatten per 3 msk majsena)
  • 1.4 kg kokta och skalade mandelpotatisar
  • 1 dl persilja eller timjan (eller annan valfri ört)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna karrén i 2 centimeter stora bitar. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, tomatpuré, vin och buljong, koka upp och skumma. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme cirka 15 minuter.

  2. 2

    Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan.

  3. 3

    Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Dela potatisen i mindre bitar och blanda ner dem och örterna och sjud tills potatisen är genomvarm, cirka 2 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa Nilsson

    Fantastiskt gott! Massor med smak och lättlagat. Kommer att laga igen kanske med högrev eller älg.