För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

Betyg (1-5):
4 (17 betyg)

En gryta med kontrasterande smaker som gör sig väldigt bra ihop.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.25 kg vildsvinskarré
  • 3 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 9 dl köttbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 6 lagerblad
  • 4 msk timjan i kvist
  • 10 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar i skivor
  • 1 dl skållade cashewnötter eller sötmandel
  • 150 g delade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 3 msk majsena (+0,5 dl vatten per 3 msk majsena)
  • 1.4 kg kokta och skalade mandelpotatisar
  • 1 dl persilja eller timjan (eller annan valfri ört)

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimeter stora bitar. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, tomatpuré, vin och buljong, koka upp och skumma. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme cirka 15 minuter.
  2. Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Dela potatisen i mindre bitar och blanda ner dem och örterna och sjud tills potatisen är genomvarm, cirka 2 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa Nilsson

2012-09-30

Fantastiskt gott! Massor med smak och lättlagat. Kommer att laga igen kanske med högrev eller älg.

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Kryddiga honungsribs

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(19)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Marinerad biff med mango

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.25 kg vildsvinskarré
  • 3 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 9 dl köttbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 6 lagerblad
  • 4 msk timjan i kvist
  • 10 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar i skivor
  • 1 dl skållade cashewnötter eller sötmandel
  • 150 g delade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 3 msk majsena (+0,5 dl vatten per 3 msk majsena)
  • 1.4 kg kokta och skalade mandelpotatisar
  • 1 dl persilja eller timjan (eller annan valfri ört)

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

Betyg (1-5):
4 (17 betyg)

En gryta med kontrasterande smaker som gör sig väldigt bra ihop.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimeter stora bitar. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, tomatpuré, vin och buljong, koka upp och skumma. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme cirka 15 minuter.
  2. Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Dela potatisen i mindre bitar och blanda ner dem och örterna och sjud tills potatisen är genomvarm, cirka 2 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa Nilsson

2012-09-30

Fantastiskt gott! Massor med smak och lättlagat. Kommer att laga igen kanske med högrev eller älg.

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Kryddiga honungsribs

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(19)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Marinerad biff med mango

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(13)