Gryta à la chili con Karin
  • Tid 210 min

Gryta à la chili con Karin

3.08 (13 betyg)

En gryta som bara blir bättre och godare ju längre den får koka.

  • Tillagningstid 210 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

8 portioner
  • 1.5 kg grytbitar av nöt - eller älg
  • 2 klyftade stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 msk koncentrerad oxfond
  • 3 tärnade paprikor
  • 200 g delade champinjoner
  • 800 g vita bönor i tomatsås, 2 burkar
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g blandade bönor, 1 burk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Till servering:
  • 5 dl naturell yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn köttbitar, gul lök och vitlök i en stor het gryta med olja. Fräs med de torra kryddorna någon minut. Häll på vatten och fond och låt köttet puttra i 3 tim under tättslutande lock. Fyll på med vatten om vätskan skulle koka bort för mycket.

  2. 2

    Tillsätt grönsaker, svamp, vita bönor och passerade tomater i grytan. Låt allt puttra ca 15 min.

  3. 3

    Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av och häll i grytan.

  4. 4

    Smaka av med sambal oelek, vinäger, salt och peppar tills du får en bra balans av smaker.

  5. 5

    Servera eventuellt med naturell yoghurt och eventuellt en bit bröd.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Counter-Terrorist

    Denna maten lagade jag till mina 4 lagkamrater i ct-spawn under vår warmup :) Snabbt och enkelt :D

  • Anabelle dragonslayer

    Denna maten var ganska guttig, jag blev ju lite magsjuk men det får man ta

  • Chili larssdotterz

    Jag tycker att vi borde ta bort Chili

  • Carne

    Jag tycker vi borde ta bort Karin