Gryta à la chili con Karin

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

En gryta som bara blir bättre och godare ju längre den får koka.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1.5 kg grytbitar av nöt - eller älg
  • 2 klyftade stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 msk koncentrerad oxfond
  • 3 tärnade paprikor
  • 200 g delade champinjoner
  • 800 g vita bönor i tomatsås, 2 burkar
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g blandade bönor, 1 burk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Bryn köttbitar, gul lök och vitlök i en stor het gryta med olja. Fräs med de torra kryddorna någon minut. Häll på vatten och fond och låt köttet puttra i 3 tim under tättslutande lock. Fyll på med vatten om vätskan skulle koka bort för mycket.
  2. Tillsätt grönsaker, svamp, vita bönor och passerade tomater i grytan. Låt allt puttra ca 15 min.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av och häll i grytan.
  4. Smaka av med sambal oelek, vinäger, salt och peppar tills du får en bra balans av smaker.
  5. Servera eventuellt med naturell yoghurt och eventuellt en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Counter-Terrorist

2014-11-30

Denna maten lagade jag till mina 4 lagkamrater i ct-spawn under vår warmup :) Snabbt och enkelt :D

Anabelle dragonslayer

2014-11-30

Denna maten var ganska guttig, jag blev ju lite magsjuk men det får man ta

Chili larssdotterz

2014-11-30

Jag tycker att vi borde ta bort Chili

Carne

2014-11-30

Jag tycker vi borde ta bort Karin

Liknande recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Traditionell chili

(49)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)

Bönköttbullar med gräddsås

(18)

Viltgryta med grönsaker

(5)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1.5 kg grytbitar av nöt - eller älg
  • 2 klyftade stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 msk koncentrerad oxfond
  • 3 tärnade paprikor
  • 200 g delade champinjoner
  • 800 g vita bönor i tomatsås, 2 burkar
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g blandade bönor, 1 burk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl naturell yoghurt

Gryta à la chili con Karin

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

En gryta som bara blir bättre och godare ju längre den får koka.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttbitar, gul lök och vitlök i en stor het gryta med olja. Fräs med de torra kryddorna någon minut. Häll på vatten och fond och låt köttet puttra i 3 tim under tättslutande lock. Fyll på med vatten om vätskan skulle koka bort för mycket.
  2. Tillsätt grönsaker, svamp, vita bönor och passerade tomater i grytan. Låt allt puttra ca 15 min.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av och häll i grytan.
  4. Smaka av med sambal oelek, vinäger, salt och peppar tills du får en bra balans av smaker.
  5. Servera eventuellt med naturell yoghurt och eventuellt en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Counter-Terrorist

2014-11-30

Denna maten lagade jag till mina 4 lagkamrater i ct-spawn under vår warmup :) Snabbt och enkelt :D

Anabelle dragonslayer

2014-11-30

Denna maten var ganska guttig, jag blev ju lite magsjuk men det får man ta

Chili larssdotterz

2014-11-30

Jag tycker att vi borde ta bort Chili

Carne

2014-11-30

Jag tycker vi borde ta bort Karin

Liknande recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Traditionell chili

(49)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)

Bönköttbullar med gräddsås

(18)

Viltgryta med grönsaker

(5)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies