Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Matigt och samtidigt fräscht vegokomplement till julbordets skinka, köttbullar och revbensspjäll.

Tillagningstid: 50 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl mathavre, matvete eller andra gryn
  • 2 små apelsiner
  • 100 g plockade färska blad av grönkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.
  2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.
  3. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.
  4. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.
  5. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

(5)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl mathavre, matvete eller andra gryn
  • 2 små apelsiner
  • 100 g plockade färska blad av grönkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • svartpeppar

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Matigt och samtidigt fräscht vegokomplement till julbordets skinka, köttbullar och revbensspjäll.

Tillagningstid: 50 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.
  2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.
  3. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.
  4. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.
  5. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

(5)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies