Grova frukostbullar

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept

Liknande recept

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Smoothie bowl

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Valnötsbröd

(18)

Apelsinsallad

(23)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Grova frukostbullar

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept

Liknande recept

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Smoothie bowl

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Valnötsbröd

(18)

Apelsinsallad

(23)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies