För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grova frukostbullar

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Valnötsbröd

(18)

Smoothie bowl

(3)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(3)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Grova frukostbullar

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Valnötsbröd

(18)

Smoothie bowl

(3)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(3)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)