Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp
  • Tid 35 min

Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

3.71 (7 betyg)

Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumin faktiskt. Varva den med härliga grönsaker på spett och grilla till fin färg. Njut med en krämig cashewnötsdipp.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.

  2. 2

    Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.

  3. 3

    Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fint att garnera med valfria hackade örter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar