Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumin faktiskt. Varva den med härliga grönsaker på spett och grilla till fin färg. Njut med en krämig cashewnötsdipp.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Kantarellmacka med taleggioost

(12)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(0)

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

(0)

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

(3)

Svampsoppa med chèvre chaud

(4)

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

(18)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumin faktiskt. Varva den med härliga grönsaker på spett och grilla till fin färg. Njut med en krämig cashewnötsdipp.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Kantarellmacka med taleggioost

(12)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(0)

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

(0)

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

(3)

Svampsoppa med chèvre chaud

(4)

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies