Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumin faktiskt. Varva den med härliga grönsaker på spett och grilla till fin färg. Njut med en krämig cashewnötsdipp.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Trattkantarelltoast med fetaost

(34)

Kantarelltoast med Västerbottenost

(28)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost

(8)

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

(2)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumin faktiskt. Varva den med härliga grönsaker på spett och grilla till fin färg. Njut med en krämig cashewnötsdipp.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Trattkantarelltoast med fetaost

(34)

Kantarelltoast med Västerbottenost

(28)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Lasagne med kantareller, shiitake, skogschampinjoner och västerbottensost

(8)

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

(2)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies