Grönsaksris med räkor och stekt ägg
  • Tid 20 min

Grönsaksris med räkor och stekt ägg

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokt råris eller annat ris
  • 4 ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna grönsakerna och hetta upp olja i en stekpanna.

  2. 2

    Stek grönsakerna med ingefäran och smaka av med salt. Krispigheten ska fortfarande finnas kvar. Tillsätt riset och vänd runt tills det är varmt.

  3. 3

    Stek äggen i några droppar olja.

  4. 4

    Servera med räkor, koriander och chilisås av något slag, gärna srirachasås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd gårdagens överblivna ris!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar