Grönsaks- och nudelwok med stekt lax

Betyg (1-5):
2.91 (34 betyg)

Krispigt grön och fräsch middag med en doft av ingefära och sesam.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk rapsolja
  • 350 g kokta nudlar
  • 7 dl skivade grönsaker och rotfrukter
  • 200 g förvälld broccoli, delad i buketter
  • 400 g lax i portionsbitar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Woksås:
  • 1 dl japansk soja
  • 5 msk vitvinsvinäger, eller risvinäger
  • 2 tsk finriven pepparrot eller wasabi på tub
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk finriven färsk ingefära

Gör så här

  1. Blanda soja, vinäger, pepparrot eller wasabi, sesamolja, hoisinsås och ingefära. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta under tiden upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlarna knapriga i cirka 3 minuter. Rör om då och då. Ta upp nudlarna.
  2. Hetta upp resten av oljan. Fräs grönsaker och rotfrukter snabbt under omrörning. Ta exempelvis strimlade morötter, rödlök, palsternacka, minimajs och kastanj. Sila woksåsen. Blanda i nudlar och woksås. Låt allt bli genomvarmt. Stek laxen, salta och peppra.

Servering

Servera med nudelblandningen, rostade sesamfrön och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



blurgh

2013-10-01

gott

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk rapsolja
  • 350 g kokta nudlar
  • 7 dl skivade grönsaker och rotfrukter
  • 200 g förvälld broccoli, delad i buketter
  • 400 g lax i portionsbitar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Woksås:
  • 1 dl japansk soja
  • 5 msk vitvinsvinäger, eller risvinäger
  • 2 tsk finriven pepparrot eller wasabi på tub
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk finriven färsk ingefära

Grönsaks- och nudelwok med stekt lax

Betyg (1-5):
2.91 (34 betyg)

Krispigt grön och fräsch middag med en doft av ingefära och sesam.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, vinäger, pepparrot eller wasabi, sesamolja, hoisinsås och ingefära. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta under tiden upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlarna knapriga i cirka 3 minuter. Rör om då och då. Ta upp nudlarna.
  2. Hetta upp resten av oljan. Fräs grönsaker och rotfrukter snabbt under omrörning. Ta exempelvis strimlade morötter, rödlök, palsternacka, minimajs och kastanj. Sila woksåsen. Blanda i nudlar och woksås. Låt allt bli genomvarmt. Stek laxen, salta och peppra.

Servering

Servera med nudelblandningen, rostade sesamfrön och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



blurgh

2013-10-01

gott

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies