Grönkålspaj med julskinka och senapscréme
  • Tid 75 min
  • Ugn 225-200º

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

3.23 (26 betyg)

Variera julskinkan i en god paj tillsammans med grönkål och västerbottens ost.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225-200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 2.5 dl grädde
  • 3 ägg
  • 500 g fryst tinad hackad grönkål
  • 200 g strimlad julskinka
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
Senapscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.

Pajdeg

  1. 1

    Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.

  2. 2

    Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost.

  3. 3

    Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Senapscrème

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till senaps– crèmen och servera med pajen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Diana

    Jättegott! Jag har även bytt ut pajdegen mot kokt penne pasta och och sedan gjort gratängen på samma sätt. Blir också dundergott!

  • Jürgen M.

    Enkelt recept snabbt och jättegott !