Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smaker av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(61)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smaker av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(61)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies