Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smaker av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Laxtaco

(9)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smaker av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Laxtaco

(9)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies