Grön sallad med jordgubbar och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fräsch sallad på grillad sparris, jordgubbar, tomater och mozzarella. Perfekt som somrigt tillbehör.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g grön sparris
  • 250 g mozzarella
  • 70 g salladsmix
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök. tunt skivad
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och grilla eller stek hastigt. Skär i tre delar.
  2. Bryt mozzarellan i sex bitar vardera. Varva sallad, sparris, jordgubbar, oliver, tomater, lök och basilika på ett serveringsfat.
  3. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Toppa ev med citronskal (endast det gula).

Tips

Variera med limeskal istället för citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g grön sparris
  • 250 g mozzarella
  • 70 g salladsmix
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök. tunt skivad
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Grön sallad med jordgubbar och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fräsch sallad på grillad sparris, jordgubbar, tomater och mozzarella. Perfekt som somrigt tillbehör.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och grilla eller stek hastigt. Skär i tre delar.
  2. Bryt mozzarellan i sex bitar vardera. Varva sallad, sparris, jordgubbar, oliver, tomater, lök och basilika på ett serveringsfat.
  3. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Toppa ev med citronskal (endast det gula).

Tips

Variera med limeskal istället för citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)