Grön omelett
  • Tid 15 min

Grön omelett

4.5 (2 betyg)

Omeletten blir matig av fetaost och valnötter. Supergod!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 knipplök, strimlad
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grovhackade valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa äggen med en näve av spenatbladen, vatten, salt och peppar till fin grön färg.

  2. 2

    Fräs löken och resten av spenaten i olja tills spenaten sjunkit ihop.

  3. 3

    Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelvärme. Dra små hål med stekspaden och vinkla pannan så att smeten rinner ner i hålen, för att få omeletten jämnt gräddad.

  4. 4

    Toppa med basilikablad, smulad fetaost och valnötter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Håller definitivt med om att receptet är för 2 personer och undrar även varför det finns en angivelse om ugnstemperatur 200 grader?? Helt okej i smaken och trevligt med en grön omelett.

  • Karin

    Underbart goda smaker, och trevligt med den gröna färgen på omelettsmeten. Men mängderna är för snålt angivna för 4 personer, detta recept är lagom för 2 personer!