Grön omelett

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Omeletten blir matig av fetaost och valnötter. Supergod!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 knipplök, strimlad
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Mixa äggen med en näve av spenatbladen, vatten, salt och peppar till fin grön färg.
  2. Fräs löken och resten av spenaten i olja tills spenaten sjunkit ihop.
  3. Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelvärme. Dra små hål med stekspaden och vinkla pannan så att smeten rinner ner i hålen, för att få omeletten jämnt gräddad.
  4. Toppa med basilikablad, smulad fetaost och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-20

Hej, tack för era kommentarer! Vi har nu ändrat så att receptet är för två portioner i stället. /Elsa, webbredaktör

Natalie

2019-08-15

Håller med nedan!

Helena

2018-09-16

Håller definitivt med om att receptet är för 2 personer och undrar även varför det finns en angivelse om ugnstemperatur 200 grader?? Helt okej i smaken och trevligt med en grön omelett.

Karin

2018-08-25

Underbart goda smaker, och trevligt med den gröna färgen på omelettsmeten. Men mängderna är för snålt angivna för 4 personer, detta recept är lagom för 2 personer!

Liknande recept

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Smoothie bowl

(3)

Mozzarellabowl

(11)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(7)

Butternutomelett

(0)

Örtfrittata

(2)

Tomatsoppa med vita bönor och bacon

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 knipplök, strimlad
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grovhackade valnötter

Grön omelett

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Omeletten blir matig av fetaost och valnötter. Supergod!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa äggen med en näve av spenatbladen, vatten, salt och peppar till fin grön färg.
  2. Fräs löken och resten av spenaten i olja tills spenaten sjunkit ihop.
  3. Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelvärme. Dra små hål med stekspaden och vinkla pannan så att smeten rinner ner i hålen, för att få omeletten jämnt gräddad.
  4. Toppa med basilikablad, smulad fetaost och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-20

Hej, tack för era kommentarer! Vi har nu ändrat så att receptet är för två portioner i stället. /Elsa, webbredaktör

Natalie

2019-08-15

Håller med nedan!

Helena

2018-09-16

Håller definitivt med om att receptet är för 2 personer och undrar även varför det finns en angivelse om ugnstemperatur 200 grader?? Helt okej i smaken och trevligt med en grön omelett.

Karin

2018-08-25

Underbart goda smaker, och trevligt med den gröna färgen på omelettsmeten. Men mängderna är för snålt angivna för 4 personer, detta recept är lagom för 2 personer!

Liknande recept

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Smoothie bowl

(3)

Mozzarellabowl

(11)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(7)

Butternutomelett

(0)

Örtfrittata

(2)

Tomatsoppa med vita bönor och bacon

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies