Grön curry med pulled oats

Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grön curry med pulled oats
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!