Grön curry med pulled oats

Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Grön curry med pulled oats
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)