Grön curry med pulled oats
  • Tid 30 min

Grön curry med pulled oats

0 (0 betyg)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.

  3. 3

    Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar