Grillade grönsaker och biff med bea-aioli

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Biff med kappa ger ett saftigare kött. Färskpotatisen passar förstås perfekt till!

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 10 biffar med kappa, à ca 175 g
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • Bea-aioli
  • 5 dl majonnäs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad färsk dragon
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Grillade primörer
  • 1 knippe rödbetor, ca 400 g
  • 1 knippe gulbeta, ca 400 g
  • 1 knippe morötter, ca 400 g
  • 3 knippen färsk lök, ca 400 g
  • 1 knippe grön sparris, ca 250 g
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Koka upp 2 kastruller med saltat vatten. Koka gulbetor och morötter i den ena och rödbetor i den andra. Koka dem så att de fortfarande är lite hårda i mitten, ca 8 min. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Dela lökarna på längden och ansa sparrisen. Vänd runt alla grönsakerna i olja.
  3. Grilla alla primörerna runt om helt mjuka, med vacker grillyta. Lägg på ett serveringsfat. Täck med aluminiumfolie till servering. Grilla köttet på båda sidor så som du vill ha det. Salta, peppra och strö över chiliflakes.

Tips

Låt gärna såsen dra över natten - den blir bara godare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Brunchplåt

(33)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 10 biffar med kappa, à ca 175 g
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • Bea-aioli
  • 5 dl majonnäs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad färsk dragon
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Grillade primörer
  • 1 knippe rödbetor, ca 400 g
  • 1 knippe gulbeta, ca 400 g
  • 1 knippe morötter, ca 400 g
  • 3 knippen färsk lök, ca 400 g
  • 1 knippe grön sparris, ca 250 g
  • 2 msk olja

Grillade grönsaker och biff med bea-aioli

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Biff med kappa ger ett saftigare kött. Färskpotatisen passar förstås perfekt till!

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Koka upp 2 kastruller med saltat vatten. Koka gulbetor och morötter i den ena och rödbetor i den andra. Koka dem så att de fortfarande är lite hårda i mitten, ca 8 min. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Dela lökarna på längden och ansa sparrisen. Vänd runt alla grönsakerna i olja.
  3. Grilla alla primörerna runt om helt mjuka, med vacker grillyta. Lägg på ett serveringsfat. Täck med aluminiumfolie till servering. Grilla köttet på båda sidor så som du vill ha det. Salta, peppra och strö över chiliflakes.

Tips

Låt gärna såsen dra över natten - den blir bara godare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Brunchplåt

(33)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies