Grillade färsbiffar med yoghurtsås
  • Tid 30 min

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

2.91 (11 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
Grillade paprikor:
  • 2 röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
Yoghurtsås:
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.

  2. 2

    Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.

  3. 3

    Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar