Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Då man grillar kål får den en nötig, lite söt smak. Det bara måste testas! Servera den med en god paprikaröra och gärna några grillade råkorvar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 390 g råkorv, Svartpeppar/Anchochili, Paprika/Vitlök eller annan kryddig korv
  • Paprikaröra:
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, oskalade
  • 2 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Paprikaröra: Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har svart skal. Dela löken men låt skalet vara kvar och grilla tills löken är mjuk. Grilla chilin och vitlökarna till fin färg. Dra loss skalet av paprika och chili så gott det går och ta bort kärnorna. Skala löken. Mixa allt till en slät röra. Tillsätt olja och smaka av med vitlök, salt och honung.
  2. Skär kålen i klyftor genom roten. Pensla kålen med olja och salta. Grilla korvarna på direkt glöd tills de är genomstekta. Grilla kålen varsamt tills den blir lätt mjuk med fin färg. Servera korv och kål med paprikaröran.

Servering

Garnera med färska örter eller vänd ner dem hackade i paprikaröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Vegetariska piroger

(7)

Räktacos

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 390 g råkorv, Svartpeppar/Anchochili, Paprika/Vitlök eller annan kryddig korv
  • Paprikaröra:
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, oskalade
  • 2 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Då man grillar kål får den en nötig, lite söt smak. Det bara måste testas! Servera den med en god paprikaröra och gärna några grillade råkorvar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Paprikaröra: Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har svart skal. Dela löken men låt skalet vara kvar och grilla tills löken är mjuk. Grilla chilin och vitlökarna till fin färg. Dra loss skalet av paprika och chili så gott det går och ta bort kärnorna. Skala löken. Mixa allt till en slät röra. Tillsätt olja och smaka av med vitlök, salt och honung.
  2. Skär kålen i klyftor genom roten. Pensla kålen med olja och salta. Grilla korvarna på direkt glöd tills de är genomstekta. Grilla kålen varsamt tills den blir lätt mjuk med fin färg. Servera korv och kål med paprikaröran.

Servering

Garnera med färska örter eller vänd ner dem hackade i paprikaröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Vegetariska piroger

(7)

Räktacos

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies