Grillad ostfylld portabellosvamp med krispig färskpotatis och örtaioli
  • Tid 50 min

Grillad ostfylld portabellosvamp med krispig färskpotatis och örtaioli

5 (1 betyg)

Laga din gröna middag på grillen! Här grillas färskpotatis, paprika, tomater och huvudnumret, de ostfyllda portabellosvamparna. Vispa ihop en egen örtaioli och servera till!.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 tomater
  • 8 sivri-paprikor
Örtaioli:
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort foten på svamparna. Blanda ost och vitlök och fyll svamparna med blandningen. Lägg svamparna mot varandra med fyllningen emellan.

  2. 2

    Vänd runt potatisarna i olja, salt och cayennepeppar. Dela tomaterna. Grilla potatisen krispig och tomaterna och paprikorna mjuka i en grillkorg. Lägg svamparna på grillen och vänd några gånger under grilltiden. Grilla tills osten smält.

Örtaioli:

  1. 1

    Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med basilika, vitlök och salt.

Servering

Fyll svamparna med den ost du gillar!

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att använda kokt potatis som har blivit över.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Vad är sivri-paprikor?