Grillad ostfylld portabellosvamp med krispig färskpotatis och örtaioli

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Laga din gröna middag på grillen! Här grillas färskpotatis, paprika, tomater och huvudnumret, de ostfyllda portabellosvamparna. Vispa ihop en egen örtaioli och servera till!.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 tomater
  • 8 sivri-paprikor
  • Örtaioli:
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort foten på svamparna. Blanda ost och vitlök och fyll svamparna med blandningen. Lägg svamparna mot varandra med fyllningen emellan.
  2. Vänd runt potatisarna i olja, salt och cayennepeppar. Dela tomaterna. Grilla potatisen krispig och tomaterna och paprikorna mjuka i en grillkorg. Lägg svamparna på grillen och vänd några gånger under grilltiden. Grilla tills osten smält.

Örtaioli:

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med basilika, vitlök och salt.

Servering

Fyll svamparna med den ost du gillar!

Tips

Perfekt att använda kokt potatis som har blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-06-27

Vad är sivri-paprikor?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Moussakagratäng

(36)

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

(12)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 tomater
  • 8 sivri-paprikor
  • Örtaioli:
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillad ostfylld portabellosvamp med krispig färskpotatis och örtaioli

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Laga din gröna middag på grillen! Här grillas färskpotatis, paprika, tomater och huvudnumret, de ostfyllda portabellosvamparna. Vispa ihop en egen örtaioli och servera till!.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort foten på svamparna. Blanda ost och vitlök och fyll svamparna med blandningen. Lägg svamparna mot varandra med fyllningen emellan.
  2. Vänd runt potatisarna i olja, salt och cayennepeppar. Dela tomaterna. Grilla potatisen krispig och tomaterna och paprikorna mjuka i en grillkorg. Lägg svamparna på grillen och vänd några gånger under grilltiden. Grilla tills osten smält.

Örtaioli:

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med basilika, vitlök och salt.

Servering

Fyll svamparna med den ost du gillar!

Tips

Perfekt att använda kokt potatis som har blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-06-27

Vad är sivri-paprikor?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Moussakagratäng

(36)

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

(12)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies