Grillad flankstek med vattenmellonsallad

Grillad flankstek med vattenmellonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillad flankstek som serveras till en somrig sallad av vattenmelon, gurka, fetaost och rödlök. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Vattenmelonsallad
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 liten gurka, skalad
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 70 g rucola
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna melon och gurka och vänd varsamt ihop med fetaost, rucola, lök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med peppar och salt. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila på skärbrädan i 10 min och skär upp i tunna skivor. Servera köttet med melonsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Skånsk äggakaka med äpple

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(18)
Grillad flankstek med vattenmellonsallad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Vattenmelonsallad
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 liten gurka, skalad
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 70 g rucola
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Grillad flankstek med vattenmellonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillad flankstek som serveras till en somrig sallad av vattenmelon, gurka, fetaost och rödlök. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna melon och gurka och vänd varsamt ihop med fetaost, rucola, lök, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med peppar och salt. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila på skärbrädan i 10 min och skär upp i tunna skivor. Servera köttet med melonsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med papaya

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Skånsk äggakaka med äpple

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(18)