För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Griljering till julskinka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Mixad och maxad med smaker får den färdigkokta skinkan ett täcke de luxe med den här griljeringen.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 1 msk torkad salvia
  • 6 mortlade nejlikor
  • 2 mandariner, finrivet skal endast det oranga
  • 2 dl grovriven ljus baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg äggulor, senap, salvia, nejlika, mandarinskal och bröd i en bunke. Mixa slätt med en stavmixer alternativt använd matberedare.
  3. Fördela smeten jämnt över skinkan.
  4. Griljera i mitten av ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 15 min.

Tips

Det går utmärkt att griljera skinkan dagen före julafton.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2013-12-20

Brödet bör vara lite gammalt och torrt.Mandariner är svåra att riva, ta en apelsin.Härliga dofter!!!

Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Griljerad julskinka med ingefära

(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 1 msk torkad salvia
  • 6 mortlade nejlikor
  • 2 mandariner, finrivet skal endast det oranga
  • 2 dl grovriven ljus baguette

Griljering till julskinka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Mixad och maxad med smaker får den färdigkokta skinkan ett täcke de luxe med den här griljeringen.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg äggulor, senap, salvia, nejlika, mandarinskal och bröd i en bunke. Mixa slätt med en stavmixer alternativt använd matberedare.
  3. Fördela smeten jämnt över skinkan.
  4. Griljera i mitten av ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 15 min.

Tips

Det går utmärkt att griljera skinkan dagen före julafton.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2013-12-20

Brödet bör vara lite gammalt och torrt.Mandariner är svåra att riva, ta en apelsin.Härliga dofter!!!

Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Griljerad julskinka med ingefära

(4)