Griljera julskinka

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Citrusgriljering:
  • 0.25 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg, endast gulan
  • 4 msk senap
  • Sötsurgriljering:
  • 2 msk stark senap, gärna söt
  • 2 ägg, endast gulor
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice, efter smak
  • 1 msk hoisinsås
  • 200 g grönkål på kvist, efter smak
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 kryddpepparkorn
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

Citrusgriljering

  1. Blanda citronskal och peppar i honungen. Rör ner ströbröd, äggula och senap. Pensla skinkan och ställ in den i ugnen och griljera tills den blir gyllenbrun, 10-15 minuter. Garnera ev med kryddnejlika.

Sötsurgriljering

  1. Kör allt utom ströbrödet i mixer eller matberedare. Tillsätt ströbrödet och blanda till en tjock smet. Bred smeten på skinkan och ställ in i ugnen . Efter 10-15 minuter har en grön knaprig skorpa bildats.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/redaktionen

2013-12-30

@Nathalie Jag gissar att receptet du sökte är Griljering till julskinka.

Nathalie

2013-12-23

Det här receptet dök upp på sidan som en fel av senaste Mer asmak, men det är intef et receptet jag använde urt idningen. Var finns det?

15 st
  • Citrusgriljering:
  • 0.25 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg, endast gulan
  • 4 msk senap
  • Sötsurgriljering:
  • 2 msk stark senap, gärna söt
  • 2 ägg, endast gulor
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice, efter smak
  • 1 msk hoisinsås
  • 200 g grönkål på kvist, efter smak
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 kryddpepparkorn
  • 1 msk ströbröd

Griljera julskinka

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Citrusgriljering

  1. Blanda citronskal och peppar i honungen. Rör ner ströbröd, äggula och senap. Pensla skinkan och ställ in den i ugnen och griljera tills den blir gyllenbrun, 10-15 minuter. Garnera ev med kryddnejlika.

Sötsurgriljering

  1. Kör allt utom ströbrödet i mixer eller matberedare. Tillsätt ströbrödet och blanda till en tjock smet. Bred smeten på skinkan och ställ in i ugnen . Efter 10-15 minuter har en grön knaprig skorpa bildats.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/redaktionen

2013-12-30

@Nathalie Jag gissar att receptet du sökte är Griljering till julskinka.

Nathalie

2013-12-23

Det här receptet dök upp på sidan som en fel av senaste Mer asmak, men det är intef et receptet jag använde urt idningen. Var finns det?

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies