Grekiskt långkok i ugn

Betyg (1-5):
3.83 (24 betyg)

En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat.

Tillagningstid: 15 min + 5-6 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1.5 kg högrev
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • Till servering
  • potatis, i klyftor eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om.
  2. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. Täck formen med aluminiumfolie.
  3. Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar. När köttet är klart ska det gå att dela med en gaffel. Servera med potatis eller ris.

Tips

Om du har en ugnstålig gryta med lock – ställ hela grytan i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2017-11-22

Ett med det godaste kött jag ätit kan varmt rekommenderas

Birgitta

2017-05-01

Mycket lättgjord och jättegod och massa portionsbyttor i frysen!

Cecilia

2017-04-19

Lägg i lite sambal oelek för lite mer god hetta! Jättegott var denna rätt!

Sonja

2017-02-25

Riktigt gott, hade kokta potatis till

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Frikadeller i currysås

(9)

Kryddiga honungsribs

(16)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(7)

Docentens dillpasta

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Godaste köttbullarna

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1.5 kg högrev
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • Till servering
  • potatis, i klyftor eller ris

Grekiskt långkok i ugn

Betyg (1-5):
3.83 (24 betyg)

En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat.

Tillagningstid: 15 min + 5-6 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om.
  2. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. Täck formen med aluminiumfolie.
  3. Tillaga mitt i ugnen 5–6 timmar. När köttet är klart ska det gå att dela med en gaffel. Servera med potatis eller ris.

Tips

Om du har en ugnstålig gryta med lock – ställ hela grytan i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2017-11-22

Ett med det godaste kött jag ätit kan varmt rekommenderas

Birgitta

2017-05-01

Mycket lättgjord och jättegod och massa portionsbyttor i frysen!

Cecilia

2017-04-19

Lägg i lite sambal oelek för lite mer god hetta! Jättegott var denna rätt!

Sonja

2017-02-25

Riktigt gott, hade kokta potatis till

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Frikadeller i currysås

(9)

Kryddiga honungsribs

(16)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(7)

Docentens dillpasta

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Godaste köttbullarna

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies