Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja
Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja
  • Tid 30 min

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

3.32 (44 betyg)

Goda köttfärsspett med smak av fetaost, vitlök och oregano.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
Potatissallad:
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 strimlad rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blötläggas ca 30 min innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 min. Alternativt stek dem i en stekpanna eller i ugnen på 200°.

Potatissallad

  1. 1

    Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min. Mixa olja, persilja och vitlök med en stavmixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grillad vitlök blir mjuk och mild i smaken, grillas hel eller delad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Barbro

    Jättegott!