Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

Betyg (1-5):
3.34 (47 betyg)

Goda köttfärsspett med smak av fetaost, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 strimlad rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blötläggas ca 30 min innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 min. Alternativt stek dem i en stekpanna eller i ugnen på 200°.

Potatissallad

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min. Mixa olja, persilja och vitlök med en stavmixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Tips

Grillad vitlök blir mjuk och mild i smaken, grillas hel eller delad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-04-22

Jättegott!

Liknande recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Gormetrulle

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 strimlad rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

Betyg (1-5):
3.34 (47 betyg)

Goda köttfärsspett med smak av fetaost, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blötläggas ca 30 min innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 min. Alternativt stek dem i en stekpanna eller i ugnen på 200°.

Potatissallad

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min. Mixa olja, persilja och vitlök med en stavmixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Tips

Grillad vitlök blir mjuk och mild i smaken, grillas hel eller delad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-04-22

Jättegott!

Liknande recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Gormetrulle

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies