Grekisk filodegspaj

Betyg (1-5):
4.09 (22 betyg)

En härligt mättande paj med frasigt skal som hela familjen kommer att älska.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 hackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 15 körsbärstomater
  • 2.5 dl hackade urkärnade kalamataoliver
  • 300 g fetaost
  • 1 rulle filodeg
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt paprika, lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk. Krydda med oregano, salt och peppar. Vänd ner tomater och oliver. Smula ner fetaosten. Låt svalna.
  2. Lägg ut filodegsarken omlott på mjölad bänk, så att det blir en lång degbotten i flera lager (drygt en meter). Strö över köttfärsfyllning och riven ost. Rulla ihop till en lång rulle. Rulla ihop till en snurra. Putta försiktigt över hela snurran till en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla pajen rikligt med olja och strö över flingsalt och chiliflakes. Täck pajen med ett filodegsark så att ytan inte bränns. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lyft bort filodegsarket som ligger ovanpå de sista 5 minuterna så att pajen får fin gyllene färg.

Tips

Det är lite knepigt att få ihop rullen, men det går att lappa med degbitar, och det blir väldigt gott och fint när den väl är gräddad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-06-21

På mitt Coop finns det två sorters filodegsförpackningar i olika storlek, hur mycket är det man ska ha till denna? Bättre att skriva "En förpackning, 400 g" eller liknande.

Ulrika

2015-05-16

Det här var ett riktigt bra recept för många! Jag tog bort fetaosten då vi har en osthatare i familjen och det blev jättebra. Mycket chili och myntasås! Jag bröt det extra filoarket i småbitar och satte fram som chips - riktigt chilistarka, men gick åt direkt. Kommer att vara en favorit till tonåringarnas partyn.

Marta

2015-05-05

Den var lätt att göra och verkligen jättegott. Alla tyckte om den. Istället för att göra snurran, ska jag göra mindre bitar. Familjefavorit.

Kristina

2015-05-03

Väldigt god. Och inte allt för svår att göra.

Åsa

2015-05-01

den var jätte lätt att göra. Gick inte sönder för mig. Jag la två bakplåtspapper under för att underlätta att göra en snurra av den. Barnen tyckte jätte mycket om den. De äter annars inte lök, paprika eller oliver. Mycket gott!

Jonas

2015-04-27

Jättekul att göra, lite pysslig, och snurran behövde lagas med ett extra filoblad. Den behövde 5 minuter extra för att bli genomvarm. Nästa gång gör jag en avlång och serverar i små bitar som förrätt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Klassisk lasagne

(66)

Fish tacos deluxe

(32)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 hackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 15 körsbärstomater
  • 2.5 dl hackade urkärnade kalamataoliver
  • 300 g fetaost
  • 1 rulle filodeg
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Grekisk filodegspaj

Betyg (1-5):
4.09 (22 betyg)

En härligt mättande paj med frasigt skal som hela familjen kommer att älska.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt paprika, lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk. Krydda med oregano, salt och peppar. Vänd ner tomater och oliver. Smula ner fetaosten. Låt svalna.
  2. Lägg ut filodegsarken omlott på mjölad bänk, så att det blir en lång degbotten i flera lager (drygt en meter). Strö över köttfärsfyllning och riven ost. Rulla ihop till en lång rulle. Rulla ihop till en snurra. Putta försiktigt över hela snurran till en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla pajen rikligt med olja och strö över flingsalt och chiliflakes. Täck pajen med ett filodegsark så att ytan inte bränns. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lyft bort filodegsarket som ligger ovanpå de sista 5 minuterna så att pajen får fin gyllene färg.

Tips

Det är lite knepigt att få ihop rullen, men det går att lappa med degbitar, och det blir väldigt gott och fint när den väl är gräddad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-06-21

På mitt Coop finns det två sorters filodegsförpackningar i olika storlek, hur mycket är det man ska ha till denna? Bättre att skriva "En förpackning, 400 g" eller liknande.

Ulrika

2015-05-16

Det här var ett riktigt bra recept för många! Jag tog bort fetaosten då vi har en osthatare i familjen och det blev jättebra. Mycket chili och myntasås! Jag bröt det extra filoarket i småbitar och satte fram som chips - riktigt chilistarka, men gick åt direkt. Kommer att vara en favorit till tonåringarnas partyn.

Marta

2015-05-05

Den var lätt att göra och verkligen jättegott. Alla tyckte om den. Istället för att göra snurran, ska jag göra mindre bitar. Familjefavorit.

Kristina

2015-05-03

Väldigt god. Och inte allt för svår att göra.

Åsa

2015-05-01

den var jätte lätt att göra. Gick inte sönder för mig. Jag la två bakplåtspapper under för att underlätta att göra en snurra av den. Barnen tyckte jätte mycket om den. De äter annars inte lök, paprika eller oliver. Mycket gott!

Jonas

2015-04-27

Jättekul att göra, lite pysslig, och snurran behövde lagas med ett extra filoblad. Den behövde 5 minuter extra för att bli genomvarm. Nästa gång gör jag en avlång och serverar i små bitar som förrätt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Klassisk lasagne

(66)

Fish tacos deluxe

(32)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies