För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och Västerbottensost kanske blir den nya Jansson i år?!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Basse

2020-07-14

Mycket gott! Man kan med fördel slänga i två st ägg och en salladslök extra. Passar bra när som helst på året. Gärna med knäckebröd och en kall öl.

Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.

Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Laxpaj med potatis

(17)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lax- och spenatpaj

(99)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och Västerbottensost kanske blir den nya Jansson i år?!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Basse

2020-07-14

Mycket gott! Man kan med fördel slänga i två st ägg och en salladslök extra. Passar bra när som helst på året. Gärna med knäckebröd och en kall öl.

Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.

Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Laxpaj med potatis

(17)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lax- och spenatpaj

(99)