Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg (1-5):
4.57 (7 betyg)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och västerbottensost kanske blir den nya Jansson i år?!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Klassisk lasagne

(64)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 3 ägg
  • 800 g kokt potatis
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 burk ansjovis (à 125 g), hackad
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1.5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg (1-5):
4.57 (7 betyg)

En gratäng där potatisen och ansjovisen samsas med kokta ägg, salladslök och västerbottensost kanske blir den nya Jansson i år?!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen i 3 min. De ska vara rejält löskokta. Lägg potatisen i en gratängform och krossa den grovt.
  2. Skala toppen av äggen och gröp ur äggen över potatisen. Strö över salladslök och anjovis. Toppa med ost, häll över grädde och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Gratinera mitt i ugnen tills den har fin färg och är genomvarm, ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rita

2018-12-02

Bra och enkelt recept. Jag tog mindre potatis ca 650 gram. Strödde salt över potatisen och äggen. Blandade grädden med ansjovisspadet. Tog två små gula lökar i st. för salladslök och prästost beroende på att det var det som fanns i mitt kylskåp. Smakigt och gott blev det.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Klassisk lasagne

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies