Gräddig fiskgratäng med purjo

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera med matvete, som här, eller pressad kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Lax- och spenatpaj

(90)

Lax med salsa verde

(0)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Färskostgratinerad lax

(14)

Sashimi nudelsallad

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gräddig fiskgratäng med purjo

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera med matvete, som här, eller pressad kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Lax- och spenatpaj

(90)

Lax med salsa verde

(0)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Färskostgratinerad lax

(14)

Sashimi nudelsallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies