Gräddig fiskgratäng med purjo

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera med matvete, som här, eller pressad kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(1)

Laxtaco - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gräddig fiskgratäng med purjo

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera med matvete, som här, eller pressad kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(1)

Laxtaco - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies