Gör egen marsipan
  • Tid 3 tim
  • Ugn 75º

Gör egen marsipan

2.47 (15 betyg)

Prova att göra din egna marsipian om du vill ha en extra god kaka eller tårta.

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 75º

Ingredienser

500 g
  • 200 g mandel, skållad, malen
  • 7 dl florsocker
  • 25 g smör
  • 0.5 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Se till att mandeln blir torr efter skållningen, antingen genom att låta mandeln stå i rumstemperatur över natten eller genom att torka den i ugnen på 75 grader i cirka 30 minuter.

  2. 2

    Mal mandeln i en mandelkvarn. Kör den rivna mandeln, florsocker, smör och vatten i matberedare tills det blivit en fast deg, det vill säga marsipan. Vira in marsipanen i plastfolie och lägg i kylen. Låt den vila några timmar innan den används, gärna över natten.

  3. 3

    En större mängden smör och vatten ger en lite lösare marsipan. Strö florsocker eller potatismjöl på marsipanen om den kladdar när den kavlas ut.

Obs!

  1. 1

    Det går INTE lika bra att mixa mandeln i matberedaren istället för att mala den i kvarn.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Det verkar roligt,ska börja genast!!!!!!

  • Britta/Webbredaktionen

    Ja, det går bra att färga den med karamellfärg.

  • Pernilla

    Kan man färga marsipanen med karamellfärg??

  • Britta/Webbredaktionen

    Om du inte har ett väldigt fint rivjärn är det risk att det blir för grovmalet.

Visa fler